When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Áradás Namíbiában. (VIDEO).

2011 májusának elején a Namíb-sivatagban több eső esett, mint máskor egész évben. Voltak olyan helyek ahol 70 mm-t is elérte a 24 óra alatt lehulló eső mennyisége.

Áradás Namíbiában. (VIDEO).

Az árvíz halálesetekhez is vezetett, az infrastrukturális károk nagyok, bezárták az iskolákat, kórházakat. A károk 100.000 déákot érintettek, 324 iskolát elöntött a víz, 22 klinika is teljesen el van öntve.

A károkat csak lassan tudják felmérni a szakemberek, mert a terület nagyon nehezen megközelíthető. A károsultak főként gyógyszereket és élelmiszert kapnak. A szomszédos Angolában már kitört a kolera járvány, ami gyorsan terjedhet, ha az illetékesek nem lépnek közbe. Komoly aggodalomra ad okot az is, hogy nem mindenki kap egészségügyi ellátást. A legveszélyeztetettebb helyzetben a kisgyerekek, az idősek és a várandós kismamák vannak. Egészségügyi alkalmazottak elmondták, hogy a tervezett oltási akciókat nem tudják végrehajtani.

 

 

Ez érdekelni fogja