When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Slave Lake város, Alberta régióban gyakorlatilag már nem létezik. (VIDEO,FOTO).

Az erős szél által szított lángok elpusztították a 10 ezer lakosú Slave Lake város egyharmadát. A száraz, szeles hétvégén, feltehetően öngyulladás következtében, több tucat helyen kapott lángra a növényzet. A várost a tűzoltók és a biztonságiak kivételével mindenki elhagyta. A település környékén szünetel a vasúti közlekedés, 70 km-es körzetben minden autópályát lezártak.

 

Slave Lake város, Alberta régióban gyakorlatilag már nem létezik. (VIDEO,FOTO).

Hétfőn összesen 113 helyen tombolt a tűz Albertában. A lángoknak 557 négyzetkilométernyi növényzet esett áldozatául. A mentésben 1000 tűzoltó, 100 helikopter és 20 repülőgép vett részt.   További 200 tűzoltót várnak a szomszédos Brit Columbia és Ontario államokból.

 A helyzet súlyosságán valamelyest enyhítette, hogy a szél sebessége, amely vasárnap még elérte az óránkénti 100 kilométert, hétfőre felére mérséklődött.

"A városunk nem létezik többé" -mondják Slave Lake, most már volt lakói  - " elvesztettük otthonainkat és ami benne volt."

 

 

Ez érdekelni fogja