When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hat természeti katasztrófa egy nászút alatt.

Erika és Stefan Svanström persze nem szokványos nászútra ment: közös gyermekükkel együtt négy hónapos világkörüli utazásra indultak. Azt azonban még a stockholmi pár sem gondolta volna, hogy nászútjuk beleillik majd a katasztrófaturizmus kategóriájába.

Hat természeti katasztrófa egy nászút alatt.

Első állomásukon, Münchenben kifogták Európa egyik legkegyetlenebb hóviharát, emiatt pedig a német városban rekedtek. Amikor végre megérkeztek Ausztráliába, belefutottak egy hatalmas ciklon pusztításába Cairnsben. Emiatt nászútjuk egy "mézes éjét" nem meghitt kettesben, hanem „2500-asban" töltötték egy bevásárlóközpont kövezetén aludva.

Utána Brisbane-be utaztak, de ott éppen az évszázad áradása pusztított. Mivel a vízzel már torkig voltak, Perth-be mentek, ahol viszont bozóttüzek miatt telepítették ki a lakosságot. Ausztráliából „elmenekülve" Új-Zélandra látogattak, ahol nagy szerencséjükre lekésték a 6,3-es erősségű földrengést.

Erika és Stefan ekkor már úgy gondolta, hogy nagyobb baj már nem lehet, ezért megkockáztattak néhány napot Japánban - pechjükre. Ott ugyanis már utolérte őket a 9,1-es földrengés és szökőár.

„Tudom, hogy a házasságoknak ki kell állniuk számos próbatételt, de azt hiszem, mi már mostanra túlteljesítettük a normát" - mondta a férj az Expressen című svéd lapnak.

Forrás: blikk.hu

 

Ez érdekelni fogja