When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Száznál többen eltűntek egy menekültszállító hajóról Lampedusánál

Mintegy 200 menekültet szállító és a viharos Földközi-tengeren felborult hajó segítségére sietett az olasz parti őrség szerdára virradó éjjel Lampedusa szigetétől közel 70 kilométerrel délnyugatra. 48 menekültet sikerült kimenteni a vízből, a többi 150 eltűnt.

Száznál többen eltűntek egy menekültszállító hajóról Lampedusánál

„Élve tudtunk kimenteni 48 embert, úton van értük egy kis őrhajó, hogy Lampedusára vigye őket" - közölte szerdán Vittorio Alessandro hajóskapitány, a parti őrség szóvivője. Állapotuk nem súlyos, de gondozást igényelnek. Mint mondta, az erős szél, a nagy hullámok és „a fedélzeten támadt izgalom miatt borult fel a hajó, s a fedélzeten lévők a vízbe estek".

Az olasz parti őrség közleménye szerint a menekülteket szállító jármű, amely „valószínűleg Tunéziából" indult, éjjel műholdas telefonon riasztotta a máltai hatóságokat, de az olasz Lampedusa kikötő kapitánysága küldött gyorsan két őrhajót és egy helikoptert a helyszínre. Az olasz hatóságok szerint a szerencsétlenség „az olasz partoktól távol", máltai vizeken történt, a máltai haditengerészet azonban nem tudott közbelépni, ezért kérte az olasz parti őrség segítségét.

Illegális bevándorlók ezrei tartanak Olaszország déli területei felé az év eleje óta, s többségük a kicsiny Lampedusa szigetét veszi célba, amely mintegy 150 kilométerre fekszik a tunéziai partoktól.

Forrás: mno.hu

Ez érdekelni fogja