When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földönkívüli táj: gigantikus pókhálók borították be a lombokat.

A tavalyi példátlan esőzések és áradások, amelyek Pakisztánt sújtották, húszmillió ember életét tették tönkre. A dél-ázsiai országban a természeti károk is jelentősek.

Földönkívüli táj: gigantikus pókhálók borították be a lombokat.

A pókokat is érintette a 2010-es katasztrófa, miután az országnak csaknem az egyötöde víz alá került. A folyók olyan sokáig álltak magasan, hogy az áradás elől a fákra menekült pókok sűrű és hatalmas hálókat fontak a lombokra.

Mindez szinte földönkívüli tájat eredményezett, ám nemcsak a látvány volt érdekes, hanem a pókhálók jótékony hatása is: a magas vízállás után sok szakértő a maláriát terjesztő szúnyogok elszaporodásától tartott, de a pókhálók sokat segítettek abban, hogy végül is a betegség nem okozott még súlyosabb katasztrófát - derül ki a nemzetközi fejlesztésért felelős brit szervezet (DFID) beszámolójából, amelyet a wired.co.uk idéz.

A DFID a pakisztániaknak segít a katasztrófa után. Ivóvizet igyekeznek biztosítani és egészségügyi ellátást is nyújtanak, élelmiszerszállítmányok mellett.

Forrás: hvg.hu

Ez érdekelni fogja