When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Sárga eső esett Indiában, Japánban és az USA-ban. (VIDEO).

Vasárnap ritkán előforduló sárga csapadék esett Indiában.

Sárga eső esett Indiában, Japánban és az USA-ban. (VIDEO).

Az eső öt négyzetkilométeren esett. Kellemetlen szaga volt és sárga foltokat hagyott az autókon, tetőkön. A jelenség pánikot keltett a lakosok között, sokak úgy vélik, hogy radioaktiv eső jött Japánból.
Kevesebb mint egy héttel ezelőtt, egy hasonló jelenséget észleltek Japánban is. Több száz rémült lakos hívta  fel meteorológiai intézetet, attól tartva, hogy a tetőkön, és az autókon sárgás nyomokat hagyó csapadék, rádióaktív anyagokat tartalmaz.

A japán környezetvédelmi minisztérium szerint azonban aggodalomra semmi ok, az eső sárga színét a levegő megnövekedett pollentartalma adja.

Vannak, akik a jelenséget nitrát-szennyezéssel, mások pedig a nehézipar hulladékának légkörbe kibocsátásával magyarázzák. De egyenlőre nincs egyértelmű magyarázat, laboratóriumi elemzés után tudnak valamire következtetni - mondják a szakértők.

Az emberek továbbra is aggódnak, ugyanis a csernobili katasztrófára még friss az emlékezetünkben, akkor is hasonló jelenségre lettek figyelmesek Fehéroroszérszág lakosai és azt ia a levegő megnövekedett pollentartalmával magyarázták.

Azóta kiderült, hogy az illetékes elvtársak "pollenje" valójában jód-131, cézium-137, stroncium-90 és plutónium-239 volt. 

Nem tudjuk véletlen egybeesés vagy egy újabb hazugságról van szó az illetékesek részéről.

 

Ez érdekelni fogja