When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Virágba borultak a cseresznyefák Japánban

Virágba borultak a cseresznyefák Tokióban, ahol az ünnepi eseményre ezúttal árnyékot vet az országot sújtó természeti katasztrófa súlyos hatása.

Virágba borultak a cseresznyefák Japánban

A Japán Meteorológiai Hivatal hétfőn jelentette be hivatalosan, hogy a japán fővárosban már virágoznak a cseresznyefák. A cseresznyefák virágzásának ünnepe több százéves múltra tekint vissza a szigetországban. Az illetékesek gondosan figyelemmel kísérik, hogy országszerte bizonyos erre kiszemelt fákon mikor bomlik ki elegendő bimbó ahhoz, hogy a szezon kezdetét meghirdethessék. A fák úgy egy hétig virulnak virágkoronájukban, ezalatt a helybeliek elzaránokolnak a parkokba, és a fák alá telepedve örvendenek az élénk rózsaszínű szirmoknak, a tavasz érkezésének. Az idei tokiói szezon hatnapos csúszásban van a tavalyihoz képest. A cseresznyefák virágzása az ország melegebb, déli részén kezdődik, és fokozatosan ér el északra. Azokon a területeken, ahol a március 11-i földrengés után szökőár pusztított, az előrejelzések szerint április elején-közepén bontanak szirmot a cseresznyefák.

Forrás: alternativenergia.hu

Ez érdekelni fogja