When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Árvíz a Thaiföldi üdülőhelyeken. (VIDEO).

Thaiföld-ön az erős esőzések és felhőszakadás miatt súlyos áradások veszélyeztetnek öt tartományt, köztük a népszerű üdülőhelyeket is - Phuket és Koh Samui - a súlyos áradások miatt katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánították. A tartományokban hat ember halt meg, és több ezer ember otthona veszélybe került.

Árvíz a Thaiföldi üdülőhelyeken. (VIDEO).

A szűntelen esőzések következtében a folyók kiléptek medrükből és elöntötték az utcákat, az épületeket és több száz közutat is. Mezőgazdasági területekben nagy károk keletkeztek, több tízezer hektárnyi termőföld került víz alá. A térségben a mentőcsapatok csónakokkal menekítik ki a lakosokat biztonságos helyekre. Tartva a földcsuszamlásoktól, evakuálják a hegyek lábánál fekvő települések lakóit is.
A Meteorológiai Tanszék szerint a vízszint helyenként meghaladja a két métert. Négy tartományban tönkrementek az utak, nem működik a vasúti közlekedés, a repülőtér zárva van.
A hatóságok jelentése szerint az árvíz több mint 300 ezer embert érint.

 

Ez érdekelni fogja