When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Újabb erős földrengés Ázsiában.

Újabb erős földrengés volt Ázsiában.  Több mint hatvanan haltak meg és minegy 100 ember megsérült 6,8-as erősségű földrengésben.

Újabb erős földrengés Ázsiában.

A földrengés epicentruma a laoszi és thaiföldi határ közelében volt, 70 kilométerre Csiang Rai észak thaiföldi várostól. A földrengés 800 kilométerrel délebbre fekvő thaiföldi fővárosban, Bangkokban és Vietnám fővárosában, Hanoiban is érezhető volt.A legnagyobb károk Talicsek városától 40 kilométeres körzetben történtek. Több tucat épület összedőlt, megsérültek a telefon és távvezetékek. Tönkrementek az utak, és ezzel nehezítik a mentést.

Erős rázásokat éreztek  a 800 kilométerrel délebbre fekvő thaiföldi fővárosban, Bangkokban és Vietnám fővárosában, Hanoiban is.

A szemtanúk szerint a bankoki felhőkarcolók annyira megingottak, hogy a felső emeletek lakosai a falakhoz kellet támaszkodjanak. Az emberek pánikba esve  kiszaladtak az utcára. Sokan még mindig nem tértek vissza lakásaikba, félve a rengések folytatásától.
Thaiföld Meteorológiai Tanszéke az éjszaka folyamán összesen hat rengést rögzített. A szakértők úgy vélik, hogy a szeizmológiai helyztet a térségben a Japán földrengés következménye.

 

 

Ez érdekelni fogja