When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Heves esőzések Spanyolországtól Olaszországig.

Heves esőzések súlytják délnyugat-európát és észak-nyugat Afrikát. Víz borítja Spanyolországot és a Kanári-szigeteket is.

Heves esőzések Spanyolországtól Olaszországig.

Elégedetlenek az időjárással a turisták, akik az Ibériai-félszigeten szerették volna tölteni a tél végét. Portugáliában és Spanyolországban több napja esik az eső. Portugáliában a legcsapadékosabbak az északi régiók, míg Spanyolországban - az észak-keletiek, a nyugatiak, Mallorca és Ibiza.

Erős esők uralkodnak Afrikában, Marokkóban és a Kanári-szigeteken is. A népszerű turisztikai szigetet rendszeresen elönti a víz. A víz nem folyik le az öbölbe, hanem összegyűlik az alföldön, ezzel nagyon bonyolítja a közlekedést.

A legkritikusabb helyzet Tenerife-n uralkodik, ott  110 liter víz esett egy négyzetméter földterületen. Ez kétszerese a márciusi átlagnak. Sötét esőfelhők hideg levegőt hoztak északról, így a hőmérséklet hirtelen visszaesett. Tenerife-n a megszokott 20 fok helyet 10-et mutat a hőmérő, az éjjeli és reggeli hőmérséklet 5 fok alá esik.

A hegyekben úja kiesett a hó. A vulkános nemzeti parkot megtekinteni szándékozó turisták kénytelenek meleg téli ruhába öltözni. Néhány cm-es hó borítja a földet és 10 fok alatt van a hőmérséklet.
Az elkövetkező napokban fokozatos javulás várható az időjárásban. Az alacsony légnyomás nemcsak a Pireneusokba vitt csapadékot, hanem a francia Riviéra-ba és Észak-Olaszországba is. Holnap Észak-és Közép-Olaszországban négyzetméterenként 100 liter eső eshet. Ez azt jelenti, hogy az Alpok déli részén akár fél méter hó is eshet.

 

Ez érdekelni fogja