When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Vészhelyzet, a japán "Fukushima-1" atomerőműn ma egy új robbanás történt, a katasztrófát utórengések kísérik. .

Több mint 3500 ember szerepel a hivatalos halottak és eltüntek  listáján Japánban. Mindazonáltal egyértelmű, hogy ezek az adatok nem véglegesek. Sokak sorsáról még nem tudnak semmit. A halottak és sérültek száma több tízezer is lehet.

 

 

Vészhelyzet, a japán "Fukushima-1" atomerőműn ma egy új robbanás történt, a katasztrófát utórengések kísérik. .

Ma reggel fukusimskoy atomerőmű harmadik reaktorában robbanás történt. Állítólag hidrogén robbant. A reaktort védő acélburok épségben maradt, nincs sugárzásveszély. A vezérlőterem állítólag sértetlen maradt. A szakértők úgy vélik, minél tovább sikerül a tengervizes hűtést fenntartani, annál nagyobb az esély arra, hogy elkerülik fütőelemek összeolvadását, a nukleáris katasztrófát. A japán hatóságok szerint hasonló robbanás bekövetkezhet a 2-es és a 4-es reaktornál is.
20 kilométeres körzetben a lakosságot még az első robbanáskor evakuálták.
Ma reggel egy újab földrengés volt. Tokióban 6.2 magnitudójú rengést rögzitettek. A fővárosban lekapcsolták az áramszolgáltatást.

Új adatok érkeztek a Niyagi tartományből. A parton a romok alatt több mint 2 ezer halottat találtak a mentők. Sendai városban nincs víz, élelmiszer.

 

Ez érdekelni fogja