When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A tavaszi napsütés pozitivan hat.

Már az első napfény is erővel tölt fel, és elűzi a depresszióra hajló embereknél, a rosszkedvet. Éppen ezért az öngyógyító folyamatokat is erősíti, energetizál, vitalizál. Nem szabad kihagyni!

A tavaszi napsütés pozitivan hat.

A tavaszi napfény meglepő módon hat az emberi szervezetre. Elsősorban emeli a hangulatot, életkedvet, elevenséget ad. A nap erősíti az immunrendszert. Ezen kívűl a tudósok bebizonyították, hogy a napfény tavasszal fontos szerepet játszik a rák megelőzésében. Nap ultraibolya sugarai képesek mint felkelteni úgy meg is akadályozni a rákos betegségeket. Ez a sugarak mennyiségétől, intenzivításától és az évszaktól függ. A tavaszi napsütés - a legbiztonságosabb, és ezért pozitívan befolyásolja a szervezet.
A tudósok azt állítják, hogy testünk nem rendelkezik elegendő D-vitaminnal, különösen a hosszú tél után. Ennek a vitaminnak a hiánya különböző betegségekhez vezethet, legyengül a szervezet és nem képes ellenállni a külső káros tényezőknek. A nap sugarai ebben az időszakban erősítik a szív-és érrendszert. A kutatók észrevették, hogy a szívinfarktus a napos régiókban nem olyan gyakori, mint a borultabb helyeken.

Ez érdekelni fogja