When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős földrengés Chile északi részén.

 Erős földrengés rázta meg Chile északi részét vasárnap, helyi idő szerint délelőtt fél tízkor. Áldozatokról vagy anyagi károkról nem érkezett jelentés.

Erős földrengés Chile északi részén.

Az amerikai földtani intézet közölte, hogy a 6,2-es erejű földmozgás epicentruma Tarapaca tartományban, Arica várostól 110 kilométerre keletre-északkeletre, a perui Tacna várostól pedig 93 kilométerre keletre helyezkedett el, fészke pedig 93 kilométerrel a föld felszíne alatt volt.

A chilei polgári védelem tájékoztatása szerint a földrengés megijesztette a lakosságot, de sérülésekről vagy károkról sehonnan sem érkezett jelentés. Nem tett kárt a földmozgás a térség stratégiai fontosságú rézbányáiban sem.

Egy évvel ezelőtt, 2010. február 27-én 8,8-as erejű földrengés tarolta le az ország középső részét. Több mint ötszázan haltak meg, és a gazdaság még mindig nyögi az újjáépítés terheit.

Chile déli részén 1960-ban soha nem tapasztalt erővel mozdult meg a föld: a 9,5-es erősségű rengés 5700 embert pusztított el.

Forrás: index. hu

Ez érdekelni fogja