When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tömeges szardella pusztulás.

Hatalmas elpusztult szardellaraj borított be egy Los Angeleshez közeli kikötőt, ahol döglött halak milliói lepték el a tengert. A hatóságok egyelőre csak találgatnak, hogy mitől pusztult el a rengeteg hal.

Tömeges szardella pusztulás.

Milliónyi elpusztult szardella sodródott ki a Csendes-óceánról Kalifornia partjaihoz - jelentette a Los Angeles Times. A hatalmas elpusztult halraj Los Angelestől délre, Redondo Beachnél - ért partot, és teljesen ellepte a kikötőt.

A helyi hatóságoknak komoly fejtörést okoz, hogy megállapítsák, mi okozta a tömeges halpusztulást, mivel első látásra semmilyen mérgező anyagot nem találtak a vízben. "Nincs látható nyoma mérgeknek, nincs olajfolt sem, és nem szivárog vegyi anyag a vízbe" - mondta a Los Angeles Timesnak Bill Workman, egy helyi tisztviselő.

A Telegraph szerint a szakértők arra tippelnek, hogy oxigénhiány okozhatta a halak vesztét, mert a vízben nagyon elszaporodtak az algák. "Úgy néznek ki, mint amikor elfelejtjük kicserélni az aranyhal vizét: [a halak] nyitott szájjal, hassal felfelé lebegnek" - mondta Workman.

A Redondo Beach-i lakosok szerint az éjszakai orkánszerű szélnek is köze lehet a halak pusztulásához. Többen arra gyanakodnak, hogy a szélvihar kisodorta a hatalmas halrajt a város kikötőjébe, és ott annyira összetorlódtak, hogy végül megfulladtak. A Dél-Kaliforniai Egyetem szakértői jelenleg minden lehetőséget megpróbálnak ellenőrizni.

Forrás: origo.hu/nagyvilag/

Ez érdekelni fogja