When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A heves esőzések áradáshoz vezettek Olaszországben. (Video).

Napok óta tart a  mediterrán ciklon a Földközi-tenger középső medencéjében. Helyenként egy nap alatt közel kéthavi csapadék hullott, mely áradásokat és földcsuszamlást is okozott. Néhol orkán erejű szél fújt.

A heves esőzések áradáshoz vezettek Olaszországben. (Video).

Különösen sok eső esett a Tirrén-tenger medencéjében, Szardínia és Szicília szigetén. A szicíliai Palermo és Messina városában 110 mm-nél is több csapadékot mértek, ráadásul Palermo esetében ennek zöme mindössze egyetlen nap alatt hullott. Messinában a február havi csapadékösszeg mintegy 100 mm, míg Palermo esetében ez csupán 60 mm körül alakul.

Az intenzív esőzés Szardínián és Szicílián áradásokhoz vezetett, a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék folyammá változtatta az utcákat. A sok eső miatt Olaszország déli felén is áradásokat tapasztaltak, Kalábria régióban földcsuszamlás is kialakult. A sárlavinában két ember életét vesztette.A ciklon területén viharos szelek fújnak a Földközi-tenger középső medencéjében. A széllökések ereje eléri a 148 km/h.

 

Ez érdekelni fogja