When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Fagyos napokkal jön a tavasz, de kisüt a nap is.

Száraz, de fagyos idővel indul a március, így tehát még nem érezzük a tavaszt: igaz napközben nulla fok fölötti értékekre és sok napsütésre számíthatunk a héten! Élettanilag pozitív időjárású napok következnek, érdemes kihasználni, és több időt tölteni a szabadban. Réteges, meleg öltözködés ajánlott, mivel még mindig igen hideg lesz napközben is. Éjjel pedig erős fagyok várhatók, ezért a kora reggel munkába indulók fagyos útszakaszokkal, ködfoltokkal találkozhatnak az utakon. Napközben mérsékelt lesz a légmozgás, amely tovább csökkentheti hőérzetünket.

Fagyos napokkal jön a tavasz, de kisüt a nap is.

Kedden reggel nem kell csapadéktól tartanunk, közepesen felhős lesz az ég, azonban helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek. Északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap, az ország délnyugati harmadán marad borult az ég. Számottevő csapadék egyik nap sem lesz, de a borult, párás részeken hószállingózás lehet. Éjszaka néhol nyugaton zúzmarás köd képződik. Kedden többfelé megélénkül az északkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, -7 fok között alakul, de a havas részeken, ahol kevesebb lesz a felhő -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +6 fok között valószínű. Az átlagoshoz képest néhány fokkal hűvösebb időre van kilátás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szerdáig -4, -10 fok között alakul, de a hóval borított keleti tájakon -10 fok alatt valószínű. Csütörtöktől -3, -8 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2, 9 fok között valószínű. Szerdától vasárnapig sok-sok napsütésre van kilátás, szinte derült idő lesz, csapadék nélkül. Reggelente -5, délutánonként +5 fok, vasárnap már +8 körüli értékekkel. Március tehát száraz, napos idővel, de még igen fagyos reggelekkel kezdődhet.
A keleti-északkeleti szél gyenge, a Tiszántúlon mérsékelt marad, a minimumok -8 és -2°C között alakulnak. Napközben kevés felhő lesz az égen, napos idő várható, de lesznek helyek, ahol csak lassan oszlik fel a köd.
A következő napokban anticiklon alakítja időjárásunkat ezért a reggeli ködfoltok megszűnése után napos, száraz időben lehet részünk időnként megélénkülő északkeleti széllel. Továbbra is fagyosak lesznek az éjszakák, a nappali órák hőmérséklete már megközelíti az ilyenkor megszokott értékeket. Szombaton észak felől hidegfront érheti el térségünket, erős, időnként viharos északi széllel és hózáporokkal.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el. A következő napokban a gyenge légmozgás miatt mindkét érték kissé növekedhet, ezért a légúti megbetegedésekben szenvedőknek ajánlott elkerülni a forgalmas helyeket.

Ez érdekelni fogja