When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Nem jön még a tavasz.

Az előttünk álló hetekben még nagy valószínűséggel marad a téli időjárás, viszont nagy mennyiségű csapadékra már nem kell számítani. Európa keleti felében a tavasz is hűvös lesz.

Nem jön még a tavasz.

Európa keleti-északkeleti része felett hetek óta nagymennyiségű hideg levegő halmozódott fel, ez elmozdult, és az elmúlt két napban a Kárpát-medencébe is beszivárgott, így a következő éjszakákon is még jóval fagypont alatti hőmérséklet várható, majd napközben kevéssel 0 Celsius-fok felett hőmérsékletre kell számítani.

Míg az évszakhoz képest hideg idő várható a kontinens keleti részén, addig Nagy-Britanniában például a várhatónál melegebb időjárásnak örülhetnek az emberek.
Az utóbbi hetekben visszatért a januári hideg idő Észak- és Kelet-Európába, nyugaton, főleg Nagy-Britanniában azonban az eleinte rekord hideget hozó tél után viszonylag meleg idő uralkodott.
"Ahogy közeledik a március, megmarad a hideg idő a kontinens keleti felében, és a melegebb időjárás a nyugati részeken. Európa egészét tekintve a megszokottnál alacsonyabb hőmérsékletek várhatók, ez az egész tavaszra igaz lehet" - mondta a WSI egyik szakembere.

Ez érdekelni fogja