When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Befagyott a Balti-tenger, Rally a jégen.(Videó).

Kemény fagyok uralkodnak a Balti-tenger vizein, mely fokozatosan befagyott. Helyenként a jég vastagsága eléri az egy métert, ami megbénítja a vízi közlekedést.

Befagyott a Balti-tenger, Rally a jégen.(Videó).

Ennek köszönhetően Juha Kankkunen és a Bentley új rekordot állított fel a jégen. A finn legenda egy Continental Super Sport Cabrioval több mint 330 km/h-ra gyorsított fel.

A befagyott Balti-tenger partjainál, a négyszeres finn világbajnok, Juha Kankkunen egy Continental Super Sport Cabrioval 330,7 km/h csúcssebességet ért el, s ezzel 9 km/h-val felülmúlta a 2007-es Continental GT rekordját.

A hőmérséklet mínusz 30 Celsius fok volt, a finn mintegy 70 centiméter vastag jégen hajtott. A pálya hossza összesen 16,5 mérföld volt. A sebességet egy kilométer hosszan kellett tartani mindkét irányban. A befagyott Balti-tengeren többször előfordulnak hóviharok és veszélyes kereszt-szelek, amelyek különös kihívást jelentenek.

 

Ez érdekelni fogja