When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Oroszországban jéghotel nyílt.(Képgaléria).

Február 14-én fogadta első vendégeit Oroszország első, jégből készült szállodája. A Moszkvától 850 kilométernyire északra - a "Robin" sípályák komlex területén -  található hotelben pontosan nulla fok a hőmérséklet.

Oroszországban jéghotel nyílt.(Képgaléria).

Alighanem csak kiválóan edzett, azaz a hideget jól elviselő vendégek veszik igénybe az első, jégből készült orosz szálloda szolgáltatásait. Az Orosz Hó nevű építőipari kivitelező cég 150 alkalmazottja, mérnöke és fizikai munkása által felhúzott épület február 14-én nyitotta kapuit. A hotelben sehol sem mérnek nulla foknál alacsonyabb vagy éppen magasabb hőmérsékletet. A jégből készült kandallóban vígan pattog a meleget árasztó hasábfa, aki pedig másféle felmelegedésre tart igényt, a bárban leguríthat egy vodkát. Abban az esetben, ha kikapcsolódásra vágyik, beülhet a hetven személyes moziterembe, ahol megtekinthet egy filmet. Az előcsarnokban több ismert orosz tudós és művész jégszobra látható, állítólag a legjobban sikerült Mihail Lomonoszovot ábrázolja. A szálloda március 30-ig tartja nyitva kapuit, ám ha az időjárás azt lehetővé teszi, azaz hideg marad az idő, akár az első olvadásig  is fogadhat vendégeket.

Ez érdekelni fogja