When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Árvíz és ciklon után tűzvész pusztít Ausztráliában.(Videó).

Továbbra is szélsőséges időjárás uralkodik Ausztráliában. A súlyos áradások és a Yasi ciklon pusztítása után most erdőtűz okoz gondot Ausztráliában, Perthnél már ötvenkilenc lakóház leégett.

Árvíz és ciklon után tűzvész pusztít Ausztráliában.(Videó).

A két ponton keletkezett tüzet tovább súlyosbította a keleti partvidékre múlt csütörtökön lesújtó Yasi ciklon miatt továbbra is erős szél. A tűzvészben legalább 59 lakóház, egy híd és több száz hektárnyi erdő leégett, 28 épületben pedig károk keletkeztek. A tűzoltóknak még mindig nem sikerült teljesen ellenőrzésük alá vonniuk a lángokat a nehezen elérhető, erdős területeken, ezért egyelőre biztonsági okokból senkit nem engednek vissza a tűz sújtotta területekre.

Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, de az oltásban egy tűzoltó könnyebben megsérült. A negyedik legnagyobb ausztrál város körül több területet katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottak. Két évvel ezelőtt Victoria államban 173 ember vesztette életét egy hasonló tűzvészben.

Miközben Nyugat-Ausztráliában a lángokkal küzdenek, a keleti partvidéken, Queensland szövetségi államban a Yasi ciklon által okozott, 3,7 milliárd eurós károk felszámolása terheli le a hatóságokat.

 

Más vídeos en Antena3

Ez érdekelni fogja