When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Aradások a Fülöp-szigeteken, emelkedik az áldozatok száma.

A hetek óta tartó esőzések nyomán már 89-en vesztették életüket a Fülöp-szigeteken - közölte pénteken a helyi polgárvédelmi hatóság. Az áradások és sárlavinák miatt az utóbbi napokban 11-en haltak meg az ország déli tartományaiban. A Fülöp-szigeteken éppen kiképzést tartó amerikai katonák pénteken gumicsónakokkal segítettek több ezer helybelinek a menekülésben. A Vöröskereszt jelentése szerint az árhullám helyenként az 1,8 métert is eléri. December óta a délkelet-ázsiai országban már több mint kétmillió ember vált hajléktalanná a szélsőséges időjárás következtében. Az infrastruktúrában és a mezőgazdaságban keletkezett károk nagyságát közel 50 millió dollárra becsülik.

Aradások a Fülöp-szigeteken, emelkedik az áldozatok száma.

Benigno Aquino Fülöp-szigeteki elnök csütörtökön fakivágási tilalmat rendelt el az országban, mivel véleménye szerint a most történt halálesetek nagy részéért közvetve a korlátlan erdőirtás tehető felelőssé. Szakértők már régóta figyelmeztetnek arra, hogy a túlzott mértékű fakivágás a talaj eróziójához vezet, és megnöveli az áradások és földcsuszamlások kockázatát. Korábban is voltak már próbálkozások az erdőirtások megfékezésére, de igazán egyik sem járt sikerrel. Legutóbb 2004-ben, Gloria Arroyo elnöksége alatt lépett életbe tilalom, de egy év elteltével végül megszüntették annak hatályát.

Ez érdekelni fogja