When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hétvégén jön az enyhülés.

Csütörtök pénteken még szórványos csapadék várható, ám hétvégétől jelentős enyhülés várható.

Hétvégén jön az enyhülés.

A kelet felé sodródó légköri frontok egyre inkább súrolják a Kárpát-medencét, emiatt az elkövetkező napokban lassan, fokozatosan változatosra fordul az idő.
    Szerdán egy gyenge hidegfront hatására a nyugati, északnyugati országrészben felszakadozik a felhőzet, ott néha kisüthet a nap, kevéssel fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, de az ország nagyobbik részén szerdán még marad a felhős, párás, borongós, nyirkos idő, helyenként hószállingózással, ónos szitálással. Szerda hajnalban -4, -10, fok lesz, délután -1, -6 fokig emelkedik a hőmérséklet, de északnyugaton már +1, +2 fok is lehet.
    Csütörtökön egy újabb légköri front hatására átmenetileg többször lesz felhős az ég. Főként csütörtökön, de pénteken is szórványosan lehet havazás, havas eső, eső.
    Ezt követően a hétvégétől már szárazabb és enyhébb léghullámok érik el a térséget. Az enyhülés már péntektől megindul az ország nagy részén. Szombaton hajnalban 0, -5, napközben +4, +9 fok lesz, vasárnap hajnalban +2, -3, nappal +5, +11 körül alakul majd a hőmérséklet - mondta a meteorológus.

Ez érdekelni fogja