When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hatalmas amerikai hóvihar.

Rendkívül nagy kiterjedésű és heves téli vihar alakult ki az Egyesült Államok fölött. Az időjárás miatt több államban időjárási veszélyhelyzetet hirdettek ki.

Hatalmas amerikai hóvihar.

Az Oklahomától Michinganig terjedő viharzóna a hét második felében kelet-északkelet felé húzódik, s összesen 30 államon vonul át, mintegy 100 millió ember életét megnehezítve. A hóréteg vastagsága elérheti a 60 centimétert, a havazás intenzitása pedig az 5-8 centimétert.

Oklahoma állam egész területén szükségállapotot rendeltek el, Mississippiben pedig a nemzeti gárda 600 tagját vonultatták be a rendkívüli időjárási körülmények miatt. Oklahoma City polgármestere felszólította a város lakóit, hogy otthonaikban halmozzanak fel élelmiszert, ivóvíz-készleteket, gyógyszert, elemeket és takarókat.

Sok más légi terminál mellett Dallas-Fort Worth repülőterét is lezárták, amit azért követ fokozott érdeklődés, mert jövő hétfőn a közeli Arlingtonban játsszák majd a Super Bowl döntőt, amelyre szurkolók tízezreit várják.

Országszerte több mint 4 ezer járatot töröltek és több reptér vezetése felkészült arra, hogy a várótermekben rekedt utasok tömegeit kell majd ellátniuk. A légitársaságok pótdíj felszámítása nélkül írják át a foglalásokat. Az egyik legsúlyosabb hóvihart Chicagóban várják, ahol rendkívüli készültséget rendeltek el a hóakadályok és az esetleges áramszünetek elhárítására. Itt a várakozások szerint akár félméteres hó eshet.

 

Ez érdekelni fogja