When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Kegyetlen időjárás Amerikában.

Az amerikai média által "történelminek", a meteorológiai szolgálat által pedig "életveszélyesnek" nevezett hóvihar söpört végig kedd hajnaltól az Egyesült Államok középső síkságain, a Nagy Tavak vidékén és a közép-nyugati államokon.

Kegyetlen időjárás Amerikában.

"Ne utazzanak! Maradjanak otthon! Az erős szél és a vakító hóvihar csaknem lehetetlenné teszi a közlekedést. Ez egy életveszélyes vihar" - hangzott a nemzeti meteorológiai szolgálat közleménye.
Kedden összesen 8 államból jelentettek hóvihart, de az időjárás-előrejelzés szerint a java még hátravan. Az Oklahomától Michinganig terjedő viharzóna a hét második felében kelet-északkelet felé húzódik, s összesen 30 államon vonul át, mintegy 100 millió ember életét megnehezítve. A hóréteg vastagsága elérheti a 60 centimétert, a havazás intenzitása pedig az 5-8 centimétert.
Oklahoma állam egész területén szükségállapotot rendeltek el, Mississippiben pedig a nemzeti gárda 600 tagját vonultatták be a rendkívüli időjárási körülmények miatt. Oklahoma City polgármestere felszólította a város lakóit, hogy otthonaikban halmozzanak fel élelmiszert, ivóvíz-készleteket, gyógyszert, elemeket és takarókat.
Sok más légi terminál mellett Dallas-Fort Worth repülőterét is lezárták, amit azért követ fokozott érdekélődés, mert jövő hétfőn a közeli Arlingtonban játsszák majd a Super Bowl döntőt, amelyre szurkolók tízezreit várják.
Országszerte több mint 4000 járatot töröltek kedden és több reptér vezetése felkészült arra, hogy a várótermekben rekedt utasok tömegeit kell majd ellátniuk. A légitársaságok pótdíj felszámítása nélkül írják át a foglalásokat.
Az egyik legsúlyosabb hóvihart Chicagóban várják, ahol rendkívüli készültséget rendeltek el a hóakadályok és az esetleges áramszünetek elhárítására. Itt a várakozások szerint akár félméteres hó eshet.

Ez érdekelni fogja