When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hőségrekord és pusztító viharok Ausztráliában.

Míg az északi féltekén a kemény téli időjárás jellemző, addig Ausztráliában a tengerpartokon keresnek menedéket az emberek a hőség elől.

Hőségrekord és pusztító viharok Ausztráliában.

Az országban várhatóan megdőlnek a melegrekordok. A hőhullám a napokban eléri Sydneyt is. A város nyugati részén az egyik elővárosban az előrejelzések szerint 35 Celsius fok fölött marad a hőmérséklet vasárnapig. A térségben teljes tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.Vasárnap este viszont Queensland tartományban egy trópusi ciklon söpört végig. Az Anthony névre keresztelt kettes erősségű vihar 150 kilométer per órás széllökésekkel és heves esőzésekkel csapott le Ausztrália északi partvidékére. A viharban házak, hajók és vezetékek rongálódtak meg. Sok otthon emiatt áramszolgáltatás nélkül maradt.

„Ezen túlleszünk, ez egy kicsi, kettes erősségű ciklon volt. A következő viszont nagy vihar lesz" - mondta egy helyi lakos, utalva arra a ciklonra, amely várhatóan a hét második felében éri el Ausztrália partjait. A hatóságok attól tartanak, hogy ez a vihar négyes fokozatúvá erősödhet.

 

Ez érdekelni fogja