When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Halálos vonatbaleset okozott a köd Németországban. (Videó).

Összeütközött két vonat szombat éjjel Németországban. A balesetben tíz ember életét vesztette, húszan súlyosan, húszan pedig könnyebben sérültek meg - közölte a rendőrség.

Halálos vonatbaleset okozott a köd Németországban. (Videó).

Németország keleti részén, a Szász-Anhalt tartományban fekvő Oschersleben közelében ütközött össze egy elővárosi vonat és egy tehervonat. Az ütközés következtében mindkét vonat kisiklott.

A HarzElbeExpress (HEX) német vasúttársaság szerencsétlenül járt elővárosi vonata Magdeburgból Halberstadtba közlekedett. Azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

Több mint 150 tűzoltót, mentőst és rendőrt vezényeltek ki a helyszínre. A vasúti pálya, ahol a baleset történt egy pár sínből áll, és a két szerelvény nagy sebességgel ütközött.

Az elővárosi vonaton, amelynek maximális kapacitása mintegy száz ember, ötvenen utaztak. A balesetben tíz ember életét vesztette, negyven sérültet pedig a közeli kórházba szállítottak be.

Az utóbbi években több súlyos vasúti baleset történt Németországban. Az 1945 utáni időszak legnagyobb vasúti katasztrófája 1998. június 3-án történt, amikor kisiklott egy München és Hamburg között közlekedő Intercity. Az észak-németországi Eshede városnál a vonat harmadik kocsija kisiklott egy váltón, majd a második váltó után keresztbe állt a pályán, és nekicsapódott egy közúti betonhídnak. A tragédia 101 ember életét követelte, 88-an pedig megsérültek.

2006-ban egy egy mágnesvasúti szerelvényt ért baleset az észak-németországi Lathen közelében. Egy Transrapid szerelvény 170 kilométeres óránkénti sebességgel belerohant az emslandi kísérleti pályán várakozó műhelykocsiba. A halottak száma 23 volt, a sérülteké tíz. Ezt megelőzően, 2003-ban hat ember vesztette életét, 25 pedig megsérült, amikor Schrozberg közelében összeütközött két elővárosi vonat.

Ez érdekelni fogja