• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Kertésznaptár június harmadik hetére

  A holdnaptár szerint június harmadik hetében érdemes aktívabban foglalkozni a zöldségpalánták kiültetésével.

  Kertésznaptár június harmadik hetére

  Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a kártevőkel folytatott harcról (a rovarokkal és a gyomokkal), a mulcsozásról, a talajlazításról, a fák és bokrok metszéséről sem.

  Június hónap harmadik hete kifejezetten alkalmas a növények kiültetésére, 20.-a kivételével. Ekkor ugyanis telehold lesz, ilyenkor pedig nem érdemes semmit sem ültetni, nagy a valószínűsége annak, hogy a kiültetett növények nem fogannak meg, így kárba megy a munkánk.

  Fordítsunk nagyobb figyelmet a szoba- és gyógynövényekre, valamint takarítsuk be az első termést, az epret, cseresznyét.

  Hasonló bejegyzés: Júniusi vetési naptár

  Nézzük, hát a részletes naptárt.

  Június 15. - foglalkozhatunk a dísznövények átültetésével, metszésével, tegyünk a kártevők és a gyomok ellen. Ültethetünk: paradicsomot, uborkát, paprikát, tököt, káposztát.

  Június 16. – ez a nap kedvező a fák és bokrok metszésére, oltására, a kártevők elleni harcra, talajlazításra. Permetezni is lehet. Ültethetünk: paradicsomot, uborkát, paprikát, tököt, káposztát, zöldhagymának való hagymát, zöldséget, salátát, sárgarépát, céklát, gyökér zellert, fokhagymát, burgonyát, retket, spárgatököt, zöldborsót és babot.

  Június 17. – szétültethetjük a virágainkat, lehet metszeni és folytathatjuk harcunkat a kártevőkkel, olthatunk és kapálhatunk. Ültethetünk: paradicsomot, uborkát, paprikát, tököt, káposztát, zöldhagymának való hagymát, zöldséget, salátát, sárgarépát, céklát, gyökér zellert, fokhagymát, burgonyát, retket, spárgatököt, zöldborsót és babot.

  Június 18. – elérkezett a megérett gyümölcs betakarításának ideje. Az ezen a napon ültetett virágok hamarabb fognak virágozni. Ültethetünk: zöldhagymát, zöldséget, salátát, borsót, babot, fokhagymát, paprikát, spenótot, spárgatököt, patisszont, padlizsánt, tököt, loncot.

  Június 19. – Ajánlott a gyorsan növő növények ültetése, az ezen a napon kiültetett szobanövények gyorsabban nőnek. Ültethetünk: zöldséget, salátát, spenótot, borsót, babot, fokhagymát, paprikát, loncot.

  Június 20. – ezen a napon érdemes talajlazítással foglalkozni, lekaszálni a füvet. Nagyon hatékony a kártevők elleni harc. Ezen a napon ne vessünk vagy ültessünk semmit.

  Hasonló bejegyzés: Holdnaptár 2016. Június

  Ez érdekelni fogja