• Magyarországon
  • Országok
  • 7 napra
  • Vízhőmérséklet
  • Műholdképek
  • Térképes előrejelzés
  • Hírek
  • Informátorok
  • user-avatar
    Belépés

    A globális felmelegedés összefüggésben van az élelmiszerhulladékkal

    Az el nem fogyasztott ételekből származó élelmiszerhulladék provokálja a globális felmelegedést.

    A globális felmelegedés összefüggésben van az élelmiszerhulladékkal

    Az ökológusok arra a következtetésre jutottak, hogy az emberiségnek ideje lenne elgondolkodni az élelmiszerhulladék csökkentéséről. A felesleges maradékból származó élelmiszerhulladék az utóbbi 50 évben 300%-kal növelte az üvegházhatást okozó gázok kibocsájtását. A tanulmányt a Németországi Postdam Institute for Climate Research tudósai publikálták.

    Elemzők már korábban megállapították a mezőgazdasági ágazat egyre növekvő szerepét a világot fenyegető globális felmelegedésben.

    A húskészítmények előállításának növekedése, amelyek a növekvő kereslet ellenére egyre gyakrabban kerülnek a szemétre, komoly befolyással fog bírni a globális szén-dioxid készletre a XIX. század közepére.

    Hasonló bejegyzés: A műanyag az emberi étrend része lett

    A kutatók becslése szerint az üvegházhatást okozó gázok kibocsájtásában az élelmiszerhulladékok a „bűnösek”. Az élelmiszerszükséglet az utóbbi 50 évben 2300-ról 2400 kalóriára változott személyenként, naponta az élelmiszer felesleg napi 310 kalóriáról 510-re nőtt személyenként.

    Ugyanebben az időszakban a tudósok a melegházhatást okozó gázok növekedését figyelték meg, ami összefügg az élelmiszerfelesleg 130 millió tonnáról évi 530 millió tonnára való növekedésével, ami átszámítva CO2 egyenértékre, több mint 300%-ot jelent. Ezen adatok alapján a jövőnk nem fest valami rózsásan, hiszen az el nem fogyasztott élelmiszer évi 2,5 gigatonna CO2 egyenértéket eredményez.

    Az erről szóló tanulmány az Environmentál Science & Technology nevű folyóiratban jelent meg.

    Ez érdekelni fogja