• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Újabb vihar támadt Nagy-Britanniára

  Az Éva újabb áradásokat okozott.

  Újabb vihar támadt Nagy-Britanniára

  Az angolok még alig tértek magukhoz a romboló „Desmond” után, amikor a ködös Albionra egy újabb, nem kevésbé pusztító vihar; támadt. Az Éva nevű vihar 110 települést küldött a víz alá Angliában és Walesben, ennek következtében körülbelül 10 ezer háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül ezen a hétvégén Lancashire, West Yorkshire és Greater Manchester grófságokban. Mintegy 1000 embert kellett evakuálni.

  Pénteken a fő csapás, a már amúgy is sokat szenvedett Cumbria megyét sújtotta, ahol a lakosság segítségére a hatóságok kivezényelték a hadsereg egységeit.

  Most erőteljes esőzések söpörnek végig az Egyesült Királyság egész nyugati és északi részén.

  A legnagyobb kárt szenvedett települések között van Village Walli, Ritchester Lancashire és a West Yorkshire megyei Todmorden város.

  Wally-ben teljesen víz alá került a fő utca, a lakókat csónakon evakuálták biztonságos helyre.

  Pediem városkában a nagy víz elárasztotta a tűzoltóállomást, átmenetileg megfosztva bázisuktól azokat, akik a mentési munkálatokkal foglalkoznak.

  335 árvízi riasztást rendeltek el, 15 esetben a legfelsőbb fokút.

  Kárt szenvedtek olyan nagy városok is mint Manchester és Leeds.

  A hatóságok a legmagasabb készültséget rendelték el. A emberek csónakokon közlekednek és próbálják menteni a menthetőt. A károk felszámolásában a lakosság segítségére a hadsereg sietett, ők a folyók töltését erősítették és segítettek a romok eltakarításában.

  A meteorológusok közölték, hogy az esőzések észak-nyugat Angliában továbbra sem szűnnek meg. Figyelmeztették a lakosságot, ha nem feltétlenül szükséges, ne hagyják el otthonaikat és ne induljanak útnak.

  A vízszint apadására a hét elején számítanak.

  David Cameron brit miniszterelnök a katasztrófa sújtotta területekre utazott, megvizsgálni a katasztrófa leküzdésére tett intézkedések hatékonyságát.

  Az elhárítási munkálatok hatékonyságának javítása érdekében már második napja ülésezik a sürgősségi COBRA bizottság.

  Ez érdekelni fogja