• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Ijesztő, halálos és nem mindennapi természeti jelenségek. Véres esők.

  Már Plutarkhosz, ókori görög történetíró is beszélt véres esőről, amik szerinte a germán törzsekkel vívott, nagy, véres csaták után következtek be. Meg volt győződve arról, hogy a csatamező véres kipárolgásai festik be az esőcseppeket vérvörös színűre.

  Ijesztő, halálos és nem mindennapi természeti jelenségek. Véres esők.

  582-ben véres eső esett Párizsban.

  1571-ben véres eső áztatta Hollandiát.

  A Francia Tudományos Akadémia is említést tett véres esőről. A tudományos „emlékirataiban” feljegyezte: „1669. március 17. Shatila kisvárosra, a Szajna partján, sűrű, ragadós, vérre hasonlító folyadék esett, aminek szúrós, kellemetlen szaga volt. Súlyos cseppek függtek a háztetőkön, falakon, ablakokon. Az akadémikusok sokáig törték a fejüket azon, hogy mivel magyarázhatóak a történtek, aztán arra a következtetésre jutottak, hogy a folyadék valamelyik poshadt vizű mocsárban keletkezett, majd egy vihar által a levegőbe került.”

  - 1689-ben véres eső esett Velencében, 1744-ben pedig Genuaban.

  - 1813 kora tavaszán hirtelen véres eső áztatta végig a Nápolyi Királyságot.

  - 1819 november másodikán véres csapadék hullott Blankenbergre (Belgium).

  1841. augusztus 17., Tennessee államban, a dohányültetvényen dolgozó munkások nagyon elcsodálkoztak, amikor meghallották a dohányleveleken koppanó óriási esőcseppek hangját. Közelebbről megvizsgálva ámulva látták, hogy ezek a cseppek vérre hasonlítanak, és a fura esőcseppek egy még furcsább vörös felhőből esnek.

  A „Scientific American” 1876 márciusi számában olvasható, hogy március 8-án Kentuckyban (USA) ,sokan tanúi lehettek apró “húspelyhek” hullásának.

  1890. május 15., vérhez hasonlító folyadék esett a Calabriai Messinyadi városban.

  A „Science News Popylar ” folyóirat szerint az olasz meteorológiai intézet megállapította, hogy a folyadék madárvér volt..

  2001. július 25.-től szeptember 23.-ig,időnként vörös eső esett a Dél-Indiai, Kerala állam területén. Az egész partvonalon karmazsinvörös eső esett, rózsaszínűre festve a helyi lakosok ruháit, a fák leveleit, néhol piros felhőszakadássá nőtt.

  2012. októberében Svédországban esett véres eső.

  Különös természeti jelenségnek lehettek tanúi a hétvégén Dél-Svédország területének lakói – a meteorológusok jósolta „Véres esőnek ”.

  A „véres eső” kifejezést nem kell szó szerint érteni. Tulajdonképpen ez közönséges esővíz, a Szahara vöröses homokjával keverve. A meteorológiai intézet szerint az ilyen csapadék az emberek egészségére teljesen ártalmatlan.

  „Véres eső” Indiában.

  Az indiai Kerala állam lakói személyesen is megtapasztalták az „egyiptomi csapást ”, amitől, mint tudjuk, a víz egy szempillantás alatt vérré változott. Néhány héten keresztül véres eső öntözte a földeket, szörnyűséget keltve a jelenséget szemlélő helyi lakosságban. A különös jelenség okozója, egy nem kisebb rémületet keltő vízi tornádó, ami kiszippantotta a helyi tavakból a vörös algák spóráit, összekeverte az esővízzel, és ezt a rémítő koktélt zúdította a mit sem sejtő indiaiakra.

  Sorozatunk előző része: t Ijesztő, halálos, és nem mindennapi természeti jelenségek. Az 1952-es londoni gyilkos köd.

  Ez érdekelni fogja