• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Öt ok, miért nyaralj Horvátországban

  Nyár, hőség, olvadó aszfalt, tikkadt ajkak, kókadt fejek a taposómalomban. Ha te is alig bírod a hőségben gubbasztást, és a főnököd zsarnoksága is egyenes arányban növekszik a hőfok emelkedésével, épp itt az ideje, hogy szabadságra menj és nyaralj Horvátországban! Ha pedig vakáció, akkor irány a vízpart! Hogy megkönnyítsük az irány behatárolását, ma az egyre népszerűbb Horvátország mellett szólunk pár jó szót, s elmondjuk, miért érdemes itt eltölteni azt a néhány várva-várt gondmentes napot.

   

  Öt ok, miért nyaralj Horvátországban

   1. Mert az Adriai-tenger partján terül el

  Bizony. Van tengere. Nem is akármilyen. Kristálytiszta és olyan kék a vize, amilyet képeslapokon is csak photoshoppal érnek el az ügyes szerkesztők. A kék mentazöldbe hajló világos türkiz árnyalatától egészen a legharsogóbb királykékig mindent láthatsz. A napfénytől csillogás és fehéren ringó sirályok pedig már-már giccsesen széppé teszik a látványt.

   

   2. Mert közel van

  Annyira közhely és annyian leírták már, de így van, néha a közhelyek rejtik a legnagyobb igazságokat. A nagy kékségben való csobbanáshoz Budapesti indulással például mindössze 560 kilométert kell megtenni Rijekáig, a legnépszerűbb üdülőhelyek egyikéig. De Zadar is csak 620, Dubrovnik pedig 1040 kilométer autóval.

   

   3. Mert nem kell repülőre ülnöd

  Közelségéből adódóan nyugodtan kocsiba ülhetsz, ami jelentősen megkönnyíti a családos, kisgyerekes utazást. De ha a haverokkal kelsz útra négy keréken, az is felejthetetlen és kalandos zötykölődést ígér a tenger habjainak hűse mellé.

   

   4. Mert elérhető áron kapsz jó minőséget

  Sajnos a nyaralásnál is számít, milyen mélyen tudunk a zsebünkbe nyúlni. Ezért különösen jó hír, hogy Horvátország azoknak is ideális, akik nem tudnak egy vagyont költeni a pihenésre. Sőt, ha tudsz előre tervezni, és korán foglalsz szállást, akkor még többet megtakaríthatsz. Azoknak, akiknek a megfizethető szállás mellett fontos a kényelem, a horvát tengerpart apartmanok sokaságát kínálja. De ha nyitott vagy a sátorozásra, kitűnő, jól felszerelt kempingeket is találsz. Nincs ahhoz fogható érzés, mint amikor reggel a sátorból kilépve a kelő nap sugaraiban fürdő kékség tárul a szemed elé...

   

   5. Mert az aktív pihenést kedvelők is megtalálhatják számításaikat

  Dombok, hegyek várják a túrázni, tenger pedig a csobbanni vágyókat. Rengeteg sportlehetőség kínálkozik a mozogás szerelmeseinek. Aki szeret barangolni, letűnt korok nyomai után kutathat, a várost nézni vágyók pedig olaszos sikátorokban fedezhetik fel a mediterrán életérzést. Finomabbnál finomabb étkek várják a kulináris különlegességekre vadászókat. Aki pedig egyszerűn friss levegőt szippantana, azt a fenyő, babér, tenger és olajfa illatának utánozhatatlan egyvelege hívogatja sétálni vagy épp egy padon ücsörögve a tengerben gyönyörködni.

   

  Egy szó, mint száz: használjuk ki a jó időt, és ne habozzunk meglátogatni a természeti kincsekben gazdag Horvátországot!

  Egyéb érdekes utícél: Görögország - álomország

   

  Ez érdekelni fogja