• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Az időjárás ismét gondokat okoz az áramellátásban

  A vihar ismét gondokat okoz az áramellátásban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, jelenleg is dolgoznak a hibák kijavításán - közölte honlapján az E.ON Zrt. pénteken. A térségi védelmi bizottság tájékoztatása szerint tizenhat település 11 420 fogyasztói helyén akadozik a szolgáltatás.

  Az időjárás ismét gondokat okoz az áramellátásban

  A meghibásodások fő oka, hogy a nagy erejű szél ismét fákat döntött a vezetékekre, illetve az elmúlt napokban az ingoványos talajba állított oszlopokat több helyen is megdöntötte - olvasható a www.eon-hungaria.com oldalon.


  Délelőtt ismét áram nélkül maradt Demecser, Kemecse és Beszterec jó része. Emellett Nagyhalász-Homoktanyáról, Kótajból, Nyíregyháza-Nyírszőlősről, Nyíregyháza-Nagyszállásról, Nyíregyháza-Felsősimáról, Nagykállóból és Nyírturáról is áramszünetet jeleztek. Az elmúlt hétvégén a Dunántúlról átvezényelt szerelők és eszközök - készülve az újabb viharra - a térségben maradtak, így a szolgáltató azonnal nagy erőkkel tud reagálni bármilyen üzemzavarra - írta közleményében az E.ON.

  A tájékoztatás szerint "az elektromos hálózat végleges és tartós helyreállítását csak az időjárási körülmények rendeződése, a talajviszonyok javulása után tudják megkezdeni", a társaság addig is ügyfelei megértését kéri "az esetlegesen előforduló rövidebb áramkimaradásokért".

  A térségi védelmi bizottság vezetői péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatójukon elmondták: tizenhat településen 11 420 fogyasztói helyen akadozik az áramellátás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a viharos erejű széllökések okoznak üzemzavart a középfeszültségű vezetékhálózaton.

  Az újabb üzemzavar ugyanazokat a körzeteket érinti, amelyekben egy hete is jelentős áramkiesést okozott az időjárás, így a kemecsei, nyírbátori, ibrányi, nyíregyházi és a nagykállói, valamint kis részben a kisvárdai járás településeit.

  Az E.ON és az Ökumenikus Szeretetszolgálat mellett a katasztrófavédelem is aggregátorokkal segíti az áram nélkül maradt településeket és önkormányzatokat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

   

  MTI 

   

  Ez érdekelni fogja