• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Így kerüld el a téli kimerültséget

  A téli időszakban mindenki sokkal fáradtabbnak érzi magát, hiszen sokkal korábban sötétedik és az időjárás sem túl barátságos ezekben a hónapokban. A téli levertséget azonban érdemes minél előbb leküzdeni, ehhez összegyűjtöttünk néhány tippet.

   

   

  Így kerüld el a téli kimerültséget

  Pihenés

  A folyamatos stressz egyébként is sokkal lehangoltabbá tesz, de a téli hónapokban különösen nehéz megbirkózni a napi problémákkal. Ahhoz, hogy ne váljunk teljesen lehangolttá fontos oda figyelni az elegendő alvásra. Ez az idegrendszer működéséhez is fontos, és ha nem vagyunk fáradtak, akkor sokkal könnyebben tudjuk megoldani a mindennapos teendőket.

  Folyadékpótlás
  Télen is fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk. Hiszen a folyadék hiánya is fáradttá teheti az embert, így ilyenkor is oda kell figyelni, hogy naponta legalább 2 liter vizet fogyasszunk. Ráadásul a téli időszak előnye, hogy a folyadék pótlására készíthetünk forró teát is olyan ízesítésben, amit éppen megkívánunk, így helyettesíthetjük a nyáron népszerű üdítőket.

  Vitaminok
  A vitaminok pótlása nem csak a tavaszi fáradtság és a betegségek ellen hatásos segítség, hanem a téli depressziós hangulat ellen is kiváló orvosság. Ráadásul pont ebben az időszakban vásárolhatunk a legnagyobb mennyiségben citrusféléket, amelyek bővelkednek a különféle vitaminokban. Továbbá a banán is olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, amely kifejezetten hasznos az idegrendszer számára.

  Változatos étkezés
  Bár nem egyszerű feladat változatossá tenni az étrendünket a téli hónapokban, de próbáljunk minden ételcsoportból fogyasztani, így biztosan csökken az esélye a különféle ásványi anyag és vitaminhiánynak. És így a kimerültséget és a stresszt is sokkal könnyebben kezelhetjük.

  Mozgás
  Az egyik olyan dolog, amely garantáltan feltölt energiával és ráadásul számtalan mozgásformát választhatsz. A hidegben való mozgás vagy séta ráadásul a szervezet ellenálló képességének is jót tesz, így duplán jót tehetsz az egészségednek.

  Szerző: femcafe.hu

   

  Ez érdekelni fogja