• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Délelőtti összefoglaló a hóhelyzetről

  Jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben hétfő reggel és délelőtt a havazás. A Veszprém megyei Hidegkutat elzárta a hó, az országban több főúton is elakadt kamionok nehezítik a közlekedést. Budapesten éjfélig ingyenesek a BKV-járatok. A ferihegyi repülőteret egy időre le kellett zárni.

  Délelőtti összefoglaló a hóhelyzetről

  Hidegkutat reggel zárta el a hó. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-nek azt mondta, a 73107-es hidegkúti bekötőút járhatatlanná vált, de megtesznek mindent a település felszabadítása érdekében.


  A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán közölte, hogy hétfőn, 24 óráig ingyenes a budapesti közösségi közlekedés használata, ezt a havazás miatt Tarlós István főpolgármester engedélyezte a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és HÉV-vonalakon).

  A havazás a budapesti tömegközlekedésben jelentős fennakadásokat okoz, a felszíni járatok általában 15-30 perces késéssel közlekednek, kivéve a 4-es és 6-os villamosokat, valamint a HÉV-eket. A hegyvidéki járatok közül több is rövidített vagy terelt útvonalon jár.

  A MÁV hálózatán egyre több vonalon kell késésekre számítani, több járat, főleg a váci vonalakon egy óránál is többet késik. A Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Pusztaszabolcs, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Cegléd, a Budapest-Hatvan és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 20-40 perc közötti késéssel kell számolniuk az utazóknak.

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy időre le kellett zárni az 1-es kifutót, a 2-es pedig műszaki okok miatt nem használható. Emiatt több járat is várakozott a légtérben, a Germanwings stuttgarti járata Temesváron szállt le, majd visszaindult Budapestre, és nem sokkal 10 óra után leszállt eredeti célállomásán.

  Miután a BKK vezérigazgatója egyeztetett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetőjével, a budapesti iskolák a havazásra tekintettel igazoltnak tekintik a reggeli késéseket, hiányzásokat - közölte a BKK.

  A magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint az ország nyugati és középső részén, vagyis az intenzív havazásban érintett területeken a fő- és mellékutak egyaránt nehezen járhatóak, a hóesés mellett hóátfúvás és ónos eső is nehezíti a közlekedést.

  A Dunántúlon és Pest megyében egész éjjel havazott, az eddig lehullott hó mennyisége nyugaton és a Bakonyban 15-25 cm között változik. A főutak burkolata a Dunántúlon, a Kisalföldön, Pest megye keleti felén és a Jászságban havas vagy hókásás, Baranya megyében sónedves. A mellékutakon is hasonló a helyzet, vagyis több útszakasz is havas, síkos. Több megyében az elakadt kamionok akadályozzák a forgalmat.

  MTI 

   

  Ez érdekelni fogja