• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  A Víz Világnapja fesztivál Kékkúton.

   

  Közel két évtizede annak, hogy az ENSZ javaslatára március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Ez a nap alkalmat ad arra, hogy végiggondoljuk, mit jelent számunkra a víz, miért is olyan fontos. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. idén is csatlakozott az ünneplők táborához és színes programjaival hirdette a víz fontosságát.

   

  A Víz Világnapja fesztivál Kékkúton.

  A víztakarékosságról Kékkúton

   

  Lelkes diákoktól volt hangos március 22-én a Káli-medence a Víz Világnapja alkalmából. 170 általános iskolás érkezett a Kékkúti Ásványvíz Zrt. meghívására, a festői szépségű Kékkútra, hogy a víz jelentőségéről és a víztakarékosságról tanuljanak játékos formában.

  Az ásványvíz palackozó vállalat kiemelt feladatának tartja, hogy tudatosítsa a vízkészletek megóvásának fontosságát a fiatalabb generációkban. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. ennek szellemében szervezte meg immár harmadik alkalommal a "Gondoskodás a vízről" fesztivált, együttműködésben a WET Projecttel.

  A Víz Világnapja alkalmából interaktív formában tanulhattak a gyerekek a víz körforgásáról, a vizek koráról és a test víztartalmáról is, Kékkúton. A programokba az egyik legnépszerűbb vizes sportág képviselői is bekapcsolódtak. A magyar vízilabda válogatottból Szívós Márton, Gór-Nagy Miklós és Hárai Balázs amellett, hogy a víz szeretetéről beszéltek, az izgalmas játékokban is aktívan részt vettek. Többek között élő vihar-szimulátorként a mennydörgés, a szél és az eső hangjait keltették életre a lelkes diákokkal együtt. A TV2 sztárriportere, Papp Gergő a program házigazdájaként saját példáin keresztül mutatta be, hogyan tudunk a mindennapokban odafigyelni a takarékos vízhasználatra.

   

  A tanulók a nap végén üzeneteket hagytak a víztakarékosságról, amelyeket egy ládába zártak a jövő nemzedékei számára. Tették ezt azért, hogy ne csak a mai kor embere, hanem az elkövetkező generációk is óvják egyik legfontosabb természeti kincsünket, a vizet.

  Mi a Project WET?

  A Project WET egy a 8-12 éves korosztálynak szóló komplex, különböző tudományágakat felölelő globális oktatási program, amely a víz témakörét dolgozza fel. A világ egyik legelterjedtebb víztudományi oktatási programja kézzelfogható formában tanítja a vízről megszerezhető ismereteket, miközben környezettudatosságra nevel.

  A program egyik főtámogatója a Nestlé Waters, emellett olyan tekintélyes nemzetközi szervezetekkel működik együtt, mint az UNESCO és az UNICEF. A Nestlé Waters magyarországi leányvállalata a Kékkúti Ásványvíz Zrt. kiemelt feladatának tartja a vízkészletek védelmének fontosságát tudatosítani a gyermekekben, ezért a Project WET működését Magyarországon a piacvezető ásványvíz gyártó támogatja.

  A Nestlé Waters is ünnepel

  A Nestlé Waters, - amely a Kékkúti Ásványvíz Zrt. anyavállalata - harmadik éve ünnepli globális szinten a Víz Világnapját, 29 országban, Argentínától Üzbegisztánig.

  • A rendezvények fő célja, hogy felhívják a figyelmet a víz fontosságára, valamint a vízkészletek megóvására.
  • Becslések szerint 10.000 gyermek vesz részt a vízzel kapcsolatos fesztiválokon, ezen a napon.
  • Több mint 400 Nestlé Waters dolgozó segíti a vizes ünnepségek lebonyolítását világszerte.

  Válogatott vízilabdások víztakarékossági tippjei:

  • Az edzések után mindig a zuhanyozást választjuk. Ezzel sok víz megspórolható!
  • Sok zöldséget és gyümölcsöt eszünk, de folyó víz helyett egy tál vízben mossuk meg őket, így az nem folyik feleslegesen.
  • Sportolókként sok ruhát használunk, de csak akkor indítunk el egy mosást, ha meg tudjuk tölteni a mosógépet, így kevesebb vizet használunk.

  Gyerekszáj: vizes gondolatok a jövőbe

  „Jövő emberei, vigyázzatok a vízre, mert nincs elég belőle!

  Ne szennyezzétek a folyókat, tavakat, hogy legyen elég víz a holnapnak!

  Spóroljatok nagyon sokat, hogy legyen víz az afrikaiaknak!

  A víz a közös kincsetek, hát legyen elég vizetek!"

   

  „Kedves Utódaink!

  Mi abban a szerencsében részesültünk, hogy itt élhettünk, ahol a környezetünk vízben gazdag. Megígérjük, hogy épségben megőrizzük, ti is vigyázzatok rá!"

   

   

   

  Ez érdekelni fogja