• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Támad a tél – veszély a közlekedésben!

  A mai napon és a hétvégén országszerte számítani kell az időjárási viszonyok megváltozására, amely jelentősen növelheti a balesetek kialakulásának kockázatát - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az Országos Rendőr-főkapitányság.

   

  Támad a tél – veszély a közlekedésben!

  Már ma reggel és a délelőtti órákban is több olyan baleset történt az utakon, amelynek oka a megváltozott időjárási körülmények figyelmen kívül hagyására vezethető vissza. A súlyos sérüléseken túl történt olyan baleset is, amely sajnálatos módon halálos áldozatot is követelt.

  Az ország nyugati részére már megérkezett a hidegfront, amely jelentősen befolyásolja közlekedésünket. Szinte az ország egész területén erős széllökések, viharos időjárás várható, amely befolyással lehet a közlekedő járművekre, megnő az árokba csúszás veszélye.

  Az ország egyes részein tapasztalható napsütéses időjárás megtévesztő lehet, lefagyásokra kell számítani. Az Országos Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedő figyelmét a megváltozott út és látási viszonyokra, amelyhez minden közlekedőnek alkalmazkodni kell, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási és útviszonyokhoz, tekintettel az esetleges ködös, esős, havas időjárásra. Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző koccanások. Az adventi időszakban a hétvégén erős forgalomra kell számítanunk, elsősorban a nagyobb bevásárlóközpontok, vásárok környékén. Fokozott óvatossággal, kellő körültekintéssel közlekedjenek, ugyanis az elkövetkezendő napokban is szélsőséges időjárási körülményekre kell számítanunk. Lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét - és természetesen saját magát - a megváltozó körülményekre. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg kell előzni a gyalogos baleseteket, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége váltaná is ki. Vigyázni kell az úttest mellett haladó gyermekekre, illetve fokozott figyelemmel kell lenni az iskolák, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő gyalogosokra is.

  Forrás: objektivhir.hu

   

   

  Ez érdekelni fogja