• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Havat hozott a Mikulás Ausztriába!

  Megérkezett a várva várt havazás Ausztriába, fellégezhetnek a síterepek, csatolhatnak a síelők; azaz itt van tél itt van újra!

   

  Havat hozott a Mikulás Ausztriába!

  Ausztria egyes részein október 20-án mértek utoljára csapadékot. Az időjárási feljegyzések óta nem volt ilyen száraz és napos a november, a napsütéses órák számát bármelyik tengerparti üdülőhely megirigyelhetné. A szárazságra jellemző, hogy Karintiában és Tirolban erdőtüzek tomboltak, és a folyók vízállása helyenként olyan alacsony volt, mint 2003 nyarán, ami, mint a legforróbb nyár írta be magát a történelembe.

  Mindennek azonban vége, megjött a várva várt csapadék, Ausztria csaknem egész területén esik. A hóhatár a nyugati részeken - Vorarlbergtől Salzburgig - 1000 méter alá csökkent, délután már St. Johannban és Zell am See-ben is szállingózott a hó.

  A reggeli értékekhez képest a hőmérséklet is jelentősen visszaesett, míg nyolc órakor alig nulla fok alatti értékeket mutattak a hőmérők 2000 méteren, addig késő délutánra -8 fok honolt ebben a magasságban. Ennek köszönhetően a hóágyúkat is folyamatosan kapcsolja be a legtöbb síközpont, a hétvégén minden bizonnyal több síparadicsom is megkezdi a szezont.

  Egy méteres hó eshet

  A jelenlegi előrejelzések csütörtökig kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de havazást ígérnek. Holnap már táncukat járhatják a hópelyhek Innsbruckban is, a hóhatár a nyugati tartományokban akár 300 méter alá süllyedhet, így Schladmingtól nyugatra átmenetileg télies útviszonyokra kell felkészülnünk.

  A nagy hóesés szerdára várható, ekkor a hegyekben jelentős hómennyiség hullhat, egyes területeken az egy méteres friss hó sem kizárt. A legtöbb hó Arlberg térségében várható, de Salzkammergut és Magas-Tauern térségében is számottevő fehérség hullhat.

  A hó csak mutatóba érkezik a határ közeli és a legtöbb karintiai síterepre, azonban hidegnek itt is hideg lesz, így hóágyúzni mindenképpen tudnak az itteni sípályák. Pénteken átmeneti enyhülés jön, majd a hétvégétől újra bevetésre indul Holle Anyó. - írja a sielok.hu

   

  Ez érdekelni fogja