• Magyarországon
 • Országok
 • 7 napra
 • Vízhőmérséklet
 • Műholdképek
 • Térképes előrejelzés
 • Hírek
 • Informátorok
 • user-avatar
  Belépés

  Milyen időjárást ígér a 2012-es Dávid naptár?

  Megérkezett a negyvenedik Dávid naptár, mely fényt derít az előttünk álló esztendő időjárására. A nagy gonddal, egy teljes év alatt elkészült naptárt Dávid Mihály szerint sikerült még pontosabbá tenni. Nézzük hát milyen lesz időjárásunk 2011 végén és 2012-ben.

   

  Milyen időjárást ígér a 2012-es Dávid naptár?

  A 2011-es időjárás

  Az év hátralévő hónapja, december is jócskán tartogat majd zimankót. A naptárkészítő szerint az idei tél a 2010-es télnél is hidegebb lesz.

  A Dávid Mihály által készített naptár pontosságát az is jelzi, hogy mindössze egyetlen napot tévedett csupán az első hó leesésének tekintetében. A naptárban október 22-ére jelezte az első hó érkezését, a Kékestetőn pedig 21-én havazott első ízben.

  Az előttünk álló két hónap időjárása

  A 2011-es Dávid-naptár szerint az idei november hűvösebb lesz mint az előző évek átlaga, a hónap végén akár -10 Celsius fok is lehet. Jó hír azonban, a fehér karácsony után áhítozóknak, hogy az előrejelzés szerint karácsony környékén olyan bőséges csapadék várható, hogy talán még a jövő év elejére sem olvad el teljesen.

  A 2012-es előrejelzés

  Dávid Mihály azért, hogy pontosabb képet adhasson a következő évben várható időjárásról, még inkább alaposabban dolgozott azon az eljáráson, ami alapján minden esztendőben szorgosan készíti naptárát.

  Ezek alapján az autodidakta meteorológus szerint a legcsapadékosabb hónap: a március, az április és a június lesz.

  A 2012-es év első felében a hónapok első napjai hűvösebbek lesznek, mint a sokévi átlag, és a csapadék mennyisége is elmarad a megszokottól.

  A január és a február is kifejezetten hideg lesz az előrejelzés szerint. A leghidegebb napok február 12-14 és március 12-14 közé tehetők, amikor éjszaka a hőmérséklet akár -20 fok is lehet, emellett a nappalok sem lesznek +5 foknál melegebbek.

  A májusi hónap eleje is hűvösebb lesz a megszokottnál, de a hónap végére már 30 fokos meleg is várható. A legforróbb nap 2012. június 30-a környékén lesz, ekkor 35-36 fokos kánikulára is lehet számítani. Érdemes tehát ebben az időszakban elutazni pihenni, kikapcsolódni.

  A július hullámzó lesz a hőmérsékletet tekintve.

  Kánikulára lehet számítani augusztus 20-ig, bár augusztus 8-a környékékén kisebb lehűlést tapasztalhatunk majd.

  A szeptemberi hónap eleje és vége hűvösebb lesz, mint amit megszokhattunk, de a hónap közepe táján kellemes, meleg idő várható.

  Az átlagosnál alacsonyabb hőmérséklet várható 2012 október, november, december hónapjaiban is a Dávid-naptár szerint.

  Ezt az előrejelzést készítette a nyíregyházi mérnökből lett meteorológus. Meglátjuk majd az év folyamán, hogy a természet felülírja - e a gondos munka eredményét.

  Szerkesztő: ricsajok.hu

   

  Ez érdekelni fogja